Encanto – Deluxe Doll Set – Disney 2021

Tak ako vždy keď príde nová rozprávka z dielne Disney musím mať jej bábikovskú predstaviteľku. Avšak nenapadlo by ma, že ich budem mať rovno 4. Encanto je veľmi pekná rozprávka o ľudských a rodinných vzťahoch. Samotný príbeh sa zdá byť pomerne jednoduchý, ale o to viac chytí za srdce. Celá rozprávka je o rodine Madrigalovcov, kde (takmer) každý má nejakú špeciálnu moc.

Už začiatkom roka som videla, že Disney shop má tento Encanto set so sestrami Mirabel, Isabel, Luisou a ich bratrancom Antoniom. Ale ani som si nestihla rozmyslieť či by som ich všetkých chcela a už bol fuč. O niečo neskôr sa objavila hlavná hrdinka Mirabel a jej sestra Isabel aj samostatne. Ale ako vždy sú tieto nové postavy o čosi drahšie pri ich uvedení ako neskôr pri ich ďalšej edícii. Občas preto obzerám ponuku tohto obchodu, či nemajú nejaké zľavy, aké majú novinky a tak…. 🙂 A tak som pred asi dvoma týždňami natrafila, že znova dostali tento set a ešte k tomu ponuka 20% a nulové poštovné ma nenechalo dlho rozmýšľať. Partia troch sestier s ich bratrancom a zbierkou zvieratiek mi docestovala v mega krabici.

Všetky bábiky sú veľmi pekne vypracované. Majú kĺbové telá, ktoré sú však troška horšie ohybné a treba ich rozhýbať. Poďme sa postupne pozrieť na jednotlivé postavy.

Louisa

Je sestra, ktorá dostala dar sily. Preto je aj celá taká mocná. Má troška takú mužskú stavbu tela. Zo všetkých sú jej kĺby na nohách najhoršie. Nedokážem ju dostať do polohy sedu, lebo sa bojím aby som jej nezlomila kĺby na nohách. Oblečenie má zložené z dvoch častí a ešte má akési potítka na zápästí. Páči sa mi detail vzoru na sukni v podobe činiek. A áno – ten popis výrobcu na chrbte tela vyzerá ozaj divne. Vyzerá to ako veľké tetovanie.

Mirabel

Je hlavná hrdinka rozprávky, ktorá sa cíti ako čierna ovca rodiny, pretože ako jediná v detstve nedostala žiadny výnimočný dar. Avšak ako sa neskôr ukáže, je pre celú rodinu veľmi dôležitá. Je menšej postavy no telo má v podstate stavané veľmi podobne ako jej väčšia sestra. Jej oblečenie tvorí jeden kus. Páčia sa mi detaily na jej sukni, príde mi ako keby rozprávali celý príbeh rozprávky. Ako doplnok má náušnice, okuliare a dostala aj harmoniku. Tú harmoniku som trocha nepochopila, pretože v celom filme na nej hrá iba pár sekúnd… Mirabel je trocha lepšie ohybnejšia než jej veľká sestra, ale ani tak to nie je bohviečo….

Isabel

Je za krásku rodiny a má dar rozsievať všade kvetiny. Je najkrajšia so sestier a lezie svojou dokonalosťou ostatným na nervy…. Nakoniec to vadí i jej samej…. 😀 Isabel urobili podľa mňa až príliš tmavú. Jej rodičia sú totiž obaja podobnej farby ako je Mirabel, takže nemá prečo byť tmavá ako černoška. Inak je veľmi pekná. Jej šaty tvoria jeden kus a ako doplnok má náušnice.

António

Je najmladší člen rodiny Madrigal, je bratranec týchto troch sestier a čerstvo dostal dar rozumieť reči zvierať. Tiež má veľmi rád Mirabel s ktorou sú veľkí kamaráti. Antonio má takisto trocha ťažko ohybné kĺby. Jeho oblečenie sa skladá zo 4 častí. V sade sú v podstate jeho 3 zvieratká, ktoré však v rozprávke nemajú nijakú veľkú úlohu. Len sa tam proste objavia.

V celku je to veľmi pekný set bábik z rozprávky Encanto a som rada, že ich mám. Mohli by však mať o niečo lepšie ohybné kĺby, keď už ich majú…

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. Nikky píše:

    Najviac sa mi páči Isabel, aj keď som tiež kúsok nepochopila, prečo je tmavšia než zvyšok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.